top of page
LogoWHK

Pol Roger / Brut Réserve

Årgång:

NV

Druva: 

Pinot Noir/Pinot Meunier/Chardonnay

Land:

Frankrike

Region:

Champagne

Färg:

Ljusgul färg.

Doft:

Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, nougat, rostat bröd, mineral, apelsinblommor och citron.

Smak:

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, fransk nougat, ljust bröd, mineral, apelsinblommor och citron.

Sötma

1

Fyllighet:

5

Fruktsyra:

10

Passar till:

Mingel, Skaldjur, Fisk

Ursprung: 

Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

Producent:

Pol Roger

Om producenten:

Champagnehuset grundades 1849 av Pol Roger och har sitt säte på Avenue de Champagne i Epernay. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov. Lagringen av vinerna sker i företagets tre kilometer långa vinkällare.

Lagring:

Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst ett år på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

Tillverkning:

Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

bottom of page