top of page
LogoWHK

Restaurang Framnäs inryms i hotellets vackraste byggnad, uppförd 1892 och som har kvar sitt stilfulla yttre. Insidan har anpassats till att kunna fungera som mötesplats för såväl större som mindre sällskap.

Måltiden är alltid en viktig del för att under avslappnade former kunna fördjupa kontakterna med övriga i gruppen och vi förstår betydelsen av detta. Vår köksmästare ser till att du som gäst får uppleva smak, färg och väl valda råvaror som tillagats med hjärta och passion för god mat. Hon eftersträvar att få in så mycket lokalproducerat som möjligt till din tallrik vilket vi ser som en garanti för att maten håller hög klass.

Barkvällar med trubadur, quiz & andra roliga event händer med jämna mellanrum.

Vi har fullständiga rättigheter.

LUNCH

Kom förbi oss för en god och vällagad lunchbuffé.

Dagens buffé serveras måndag-fredag kl. 11:30-13:30 under Folkhögskolans vår- & hösttermin, välj mellan dagens två varmrätter och njut av ett härligt komponerat salladsbord. 

Sallad, bröd, kaffe och kaka ingår i alla våra luncher. 

Under övriga året öppnar vi upp lunch för grupper & konferenser.

MIDDAG

För oss handlar måltider om mer än att bara stilla hungern, och med rätt förutsättningar kan det förvandlas till en minnesvärd upplevelse. Hos oss komponeras menyerna med en förkärlek till våra närområden, samtidigt som råvarorna anpassas efter vad som är bäst efter säsong.

Middag serveras alla dagar i veckan klockan 17-22 under vår högsäsong, varje fredag-lördag 17-22 under vår mellansäsong samt vid grupp & konferensbokningar under vår lågsäsong.

 

Slå dig ner inomhus i en stämningsfull miljö i vår restaurang eller på vår uteservering med en vacker utsikt mot solnedgången och Vättern skvalpade i horisonten. Kom förbi på en middag med ett stort sällskap eller på en kvällsdrink med vännerna.

FRUKOST

Vi serverar en härligt god frukostbuffé för att ge den bästa starten på dagen mellan kl. 08.00-10.00 varje dag under vår högsäsong. Frukost ingår när du bor över på vårt hotell.  Är du inte boendegäst kan du istället i mån av plats boka bord till hotellets frukostbuffé, pris 150 kr, boka på telefon 0390 - 566 00.

DRYCK

Upptäck en värld av förföriska smaker på vår dryckesmeny. Vårt vinurval bjuder in dig till en resa genom solmogna vingårdar, från robusta röda till förföriskt vita och uppfriskande roséer. Skåla i lyx med våra exklusiva champagner, njut av bubblig elegans med cava eller låt dig förtrollas av den italienska charm som en kall flaska prosecco ger.

För ölälskaren har vi ett kuraterat utbud av lokala och internationella sorter, från hantverksbrygder till klassiska favoriter.

Våra spritsorter är noga utvalda för att komplettera din upplevelse, oavsett om du föredrar en elegant gin, en karaktärsfull whisky eller en silkeslen vodka.

För de som föredrar en alkoholfri njutning har vi ett urval av läskar och alkoholfria alternativ.

 

Oavsett om du söker en perfekt komplement till din måltid eller vill utforska nya smaker, lovar vår dryckesmeny att tillfredsställa alla sinnen.

 

Ta plats, låt dryckesupplevelsen börja och låt smakerna guida dig genom en gastronomisk resa hos oss.

KRAV

Vi arbetar i stor utsträckning med närproducerade-, ekologiska- och krav märkta livsmedel. Vår frukost är certifierad av Krav vilket innebär att vi har Kravmärkta varor i alla segment på frukostbuffén. KRAV-märket sitter på mat som har producerats på ett hållbart sätt. Kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genomodifierade organismer (GMO) får inte användas.

RESTAURANG FRAMNÄS

bottom of page