top of page
LogoWHK

IQ-UTMANINGEN

IQ-UTMANINGEN

Samarbetspartner: Aktivgruppen

325 kr exkl moms/person (Lägsta kostnad 7 800 kr exkl moms)

Pris:

Året runt

Säsong:

Utomhus

Plats:

8 - 60 personer

Antal:

90 minuter

Tidsåtgång:

Kläder efter väder

Kläder:

Det gäller för lagen att genom samarbete lösa olika pussel och klurigheter i storformat. Uppgiften är att försöka lösa så många uppgifter som möjligt under en viss tidsrymd. Gruppen väljer själv om det ska vara en tävling mellan lagen eller ej.

Följande grenar kan ingå i utmaningen:

Flotten Inte behöver pusselbitar vara platta! Detta är ett klurigt bygge där målet är att bygga en flotte.

Färgkuben Kommer ni ihåg Rubiks kub? Våra kuber har förvisso bara en färg per sida men de är å andra sidan fyra stycken. Arrangera dem så att färgerna passar in enligt det givna mönstret. 1 mot 1 Stora sifferförsedda bitar som ska sammanfogas enligt ett givet mönster. Här brukar tålamodet prövas.

Sverige Hur är det med geografikunskaperna? Bitarna i detta pussel utgörs nämligen av Sveriges olika landskap.

Ringen En ring på ett snöre. Hur svårt kan det vara att sära på dem?

Skillnader mot ovanstående program kan förekomma. IQ Utmaningen är väderoberoende, och kan genomföras såväl inne som ute.

Aktiviteten passar utmärkt för de flesta grupper då den inte är speciellt fysiskt krävande. Det lugna tempot gör det till en utmärkt pausaktivitet, då det inte krävs något ombyte till aktiviteten. Fungerar utmärkt både som en tävling eller som en utmaning för lagen.

Vår IQ Utmaning är en lite lugnare aktivitet – i alla fall fysiskt sett. Passar för de grupper som söker en aktivitet där de små grå får sig en genomkörare, utan att svetten lackar. Det är inte alltid antalet bitar som avgör ett pussels svårighetsgrad, färg och form kan också ha stor betydelse för hur lösningen nås.

bottom of page