Aktiviteter - Konferens - Wisingsö Hotell & Konferens

KONFERENSAKTIVITETER

CYKELQUIZ

Med start på Wisingsö Hotell och Konferens cyklar ni en härlig runda genom Visingsö fantastiska ek- och bokskog.

Under cykelturen svarar ni på lite kluriga frågor om Visingsö historia.

Ni avslutar med att gå igenom de rätta svaren och dela ut priser till vinnarna.

PUBQUIZ

Efter er middag i Restaurang Framnäs och dess fantastiska glasveranda går ni en trappa upp till Pub Patron.

Där kan ni avnjuta en god drink och trevlig gemenskap med ett pub quiz som vi gärna utformar efter era önskemål.

Många glad skratt och härliga minnen utlovas.

BUMPERS

Vad sägs om att spela enfotbollsmatch där alla spelare har en stor uppblåst boll runt kroppen? Vi lovar mycket skratt i en galet kul aktivitet.

Indelade i ett antal lag möts ni på fotbollsplanen i annorlunda match. Iklädda i en stor uppblåsbar boll gäller det för spelarna att göra mål utan krocka och falla omkull hela tiden. Aktiviteten kräver sin kondition så lagen får vara beredda på snabba byten. Bumpers är en jättekul och annorlunda aktivitet som lockar till skratt och tävlingsinstinkt.

Bumpers är en aktivitet som passar grupper som vill ha en något fysisk och galet rolig gruppaktivitet. Ej lämplig för gravida eller personer med ryggnackproblem.

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

FOTO COLLAGE

Fotocollage är en aktivitet som definitivt skapar minnen. Gruppvis och utrustade med en digitalkamera ger sig lagen ut i området för att illustrera en berättelse. I form av fotocollage blir det sedan vernissage. Vilket lag lyckas bäst med uppgiften?

Fotocollage är en aktivitet där resultatet i stort sett kan bli vad som helst. Vi garanterar dock att det blir roligt. Gruppen delas upp i små lag som alla får samma uppgift - att sätta ihop ett collage som illustrerar ett tema. Kanske ska deltagarna skildra sin syn på företaget eller en del av detta? Vilket tema ska en ny reklamkampanj ha?

Beväpnade med en digitalkamera ger sig grupperna ut i omgivningarna för att hitta lämpliga fotomotiv. Kanske blir de själva huvudpersoner i sin berättelse, bara fantasin sätter gränserna.

När alla foton är tagna börjar fas 2, att sätta ihop collaget. Varje lag får ut en printer, en ram, färgpennor, klister, sax och dylikt. Ingen vet på förhand hur collagen kommer att utformas och det är väldigt intressant att se hur pass olika resultat man kan få trots att samtliga lag har samma grundförutsättningar.

När alla collagen är klara är det dags att gå på vernissage. Samtliga lags bidrag ställs ut och det är upp till respektive deltagare alt. lag att rösta på det bidrag de finner bäst. Det lag som fått flest röster står som vinnare.

De mästerverk som har skapats kommer garanterat att pryda kontorets väggar inte bara som konstföremål utan även som trevliga minnen från konferensen.

Fotocollage är en relativt lugn aktivitet som passar utmärkt för stora grupper som vill göra och skapa något kul och annorlunda tillsammans. Aktiviteten är även en mycket bra gruppuppgift att jobba med när mötesdeltagarna ska samlas kring ett klart syfte och mål.

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

DINNER GAME

Dinner Game är precis vad det låter - en underhållande middagsaktivitet där deltagarna, sittandes i lag, utmanas under måltiden. Beslut grundade på en god mix av kunskap och risktagande krävs för att ro hem tävlingen!

Aktiviteten är en interaktiv frågesport skapad för att underhålla genom att frågor med jämna mellanrum dyker upp under middagen. Deltagarna sitter vid sina bord och spelar på var sin surfplatta i lag om 4-6 personer. Aktiviteten kan delas upp i olika ”heat”, exempelvis ett innan förrätten och ett efter huvudrätten. Frågeställningarna är framtagna för att skapa diskussion och skratt. Deltagarna prövas i att ta väl avvägda beslut på roliga frågor med varierande svårighetsgrad

Aktiviteten är utmärkt för grupper som vill krydda sin middag med en rolig aktivitet där alla kan vara med.

TIPS! Möjlighet finns att väva in företagsspecifika frågeställningar och på så sätt skräddarsy upplevelsen!

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

IQ-UTMANINGEN

Vår IQ Utmaning är en lite lugnare aktivitet – i alla fall fysiskt sett. Passar för de grupper som söker en aktivitet där de små grå får sig en genomkörare, utan att svetten lackar. Det är inte alltid antalet bitar som avgör ett pussels svårighetsgrad, färg och form kan också ha stor betydelse för hur lösningen nås.

Det gäller för lagen att genom samarbete lösa olika pussel och klurigheter i storformat. Uppgiften är att försöka lösa så många uppgifter som möjligt under en viss tidsrymd. Gruppen väljer själv om det ska vara en tävling mellan lagen eller ej.

Följande grenar kan ingå i utmaningen:

Flotten Inte behöver pusselbitar vara platta! Detta är ett klurigt bygge där målet är att bygga en flotte.

Färgkuben Kommer ni ihåg Rubiks kub? Våra kuber har förvisso bara en färg per sida men de är å andra sidan fyra stycken. Arrangera dem så att färgerna passar in enligt det givna mönstret.

1 mot 1 Stora sifferförsedda bitar som ska sammanfogas enligt ett givet mönster. Här brukar tålamodet prövas.

Sverige Hur är det med geografikunskaperna? Bitarna i detta pussel utgörs nämligen av Sveriges olika landskap.

Ringen En ring på ett snöre. Hur svårt kan det vara att sära på dem?

Skillnader mot ovanstående program kan förekomma. IQ Utamaningen är väderoberoende och kan genomföras såväl inne som ute.

Aktiviteten passar utmärkt för de flesta grupper då den inte är speciellt fysiskt krävande. Det lugna tempot gör det till en utmärkt pausaktivitet, då det inte krävs något ombyte till aktiviteten. Fungerar utmärkt både som en tävling eller som en utmaning för lagen.

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

GUIDE PÅ VISINGSÖ

KODJAKTEN

Kodjakten är en snabb och underhållande aktivitet med inslag av mycket teambuilding.

Aktiviteten är till för de som vill planera in ett annorlunda avbrott och bensträckare i konferensen. Kodjakten är en riktigt kul och energiskapande pausaktivitet.

Deltagarna delas in i lag och utmanas att hitta ett stort antal koder som finns gömda i eller utanför konferensområdet. Varje gång man hittar en kod och knappar in den i mobilen så får man en utmanande tankenöt eller faktafråga att knäcka. Hitta så många koder som möjligt på 45 minuter och jobba tillsammans för att klå de andra lagen!

Aktiviteten är utmärkt för grupper som vill ha en fartfylld men icke så fysisk aktivitet där alla kan vara med och tiden till längre aktiviteter inte finns..

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

KREATIVA UPPDRAGET INOMHUS

Kreativa Uppdraget inomhus är en fartfylld poängjakt där lagen med hjälp av en surfplatta ska försöka att samla så många poäng som möjligt. Det gäller för lagen att samarbeta och lösa olika uppdrag och svara på kluriga frågor innan tider rinner ut. Vi lovar skratt och tempo!

Spelet styrs via en mobil enhet och i den finns lite över 100 uppdrag som lagen ska försöka lösa så många som möjligt av under ca 90 minuter. Uppdragen kan vara allt från att svara på en faktafråga, bygga något i lego, ta ett speciellt foto, svara på ett uppdrag eller duellera mot de andra lagen.

Tävlingen innehåller flera olika former av uppdrag och det som avgör hur långt man kommer i spelet är förstås hur bra lagen samarbetar och hur snabbt grupperna löser de olika uppdragen. Uppdragen är värda 1-50 poäng och högst poäng när tiden är slut vinner.

Det Kreativa Uppdraget innehåller förutom ett frågebatteri även:

SPECIALUPPDRAG – Gruppen går iväg och granskar de uppdrag som finns utplacerade för att tillsammans bestämma vilket/a som passar gruppen bäst.

DUELLERNA – Gruppen får välja ut en person ur gruppen som ska duellera mot de andra lagen.

Det Kreativa Uppdraget inomhus genomförs t.ex. i en konferenslokal, kontorslandskap eller annan lämplig lokal med bord och stolar där man kan sitta gruppvis. Vår personal finns på plats för att samla in alla resultat och efter en liten tids överläggning presenterar vi resultaten och vinnarna koras!

Aktiviteten är utmärkt för grupper som vill ha en icke fysisk men fartfylld, rolig aktivitet inomhus där alla kan vara med.

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

KREATIVA UPPDRAGET UTOMHUS

Denna aktivitet är en fartfylld poängjakt där deltagarna gruppvis via surfplattor får upp till 120 olika uppdrag att lösa. I jakten på poäng gäller det att tänka strategiskt då grupperna kan PASSA en fråga och då gå miste om värdefulla poäng å andra sidan ger fel svar poäng-­‐ avdrag. Vi lovar skratt, spänning och ett högt tempo. Vinner gör den grupp som bäst kombinerar strategi och kreativitet. AKTIVITETEN Tävlingen innehåller flera olika former av uppdrag och det som avgör hur långt man kommer i spelet är förstås hur snabbt grupperna löser de olika uppdragen. Det Kreativa Uppdraget innehåller följande olika uppdragstyper: HITTA -­‐ Hitta saker i landskapet, de hjälper er att lösa uppdraget! FAKTA -­‐ Faktafrågor, vem vet svaret? FOTO -­‐ Använd mobilen för att fotografera saker/människor KLURA -­‐ Utmanande tankenötter SKAPA -­‐ T.ex. om att rita en bild eller gör en ny företagsslogan KODJAKT – Under spelets gång får gruppen möjlighet att hitta olika koder som finns i omgivningen, varje kod är laddad med många poäng så det gäller att hinna med så många som möjligt. Det Kreativa Uppdraget är anpassat efter den miljö där ni önskar att vi ska vara och spelet kommer ta deltagarna runt ett visst område på mellan 90-­‐120 minuter. Vår personal finns på plats för att samla in alla resultat och efter en liten tids överläggning presenterar vi resultaten och vinnarna koras! PASSAR VEM Aktiviteten är utmärkt för grupper som vill ha en fartfylld, rolig och aktivitet där alla kan vara med. Kan uppfattas som fysiskt ansträngande.

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

KREATIVA UPPDRAGET INOMHUS

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

CYKELJAKTEN

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

POLKAGRISBAKNING

I samarbete med Polkapojkarna erbjuder vi en "Grisfest" där var och en får baka sina alldeles egna polkagrisar – en upplevelse som brukar locka fram många glada skratt!!

Vi börjar med lite "polkagriskunskap", en guidad visning med teoretisk utbildning där vi berättar om Gränna och polkagrisens historia. Ni kommer att delas in i 2 grupper som bakar "omgångsvis" där plats för kommentarer och tips kan ges genom våra spröjsade öppna fönster till bakande grupp. Därefter förflyttar första grupp sig in i koket där ni besöker bagaren och hans hjälpredor. Ni får då bekanta er med degen, essenserna och självaste hantverket. Här har ni chansen att bestämma smak och färg på polkagrisarna, varför inte företagets?!

Se och lär, för sedan är det dags att sätta kunskaperna på prov. Var och en får baka sina egna äkta Gränna polkagrisar. Vi finns där hela tiden och "coachar" er genom proceduren! Har ni tur kommer världsmästaren i polkagrisbakning och hjälper till...

Tävling blir det också! Aktiviteten avslutas med ett högtidligt utdelande av diplom och pris till bäste bagare. Ett "Kodak-moment", eller ”Insta-moment”, kanske man säger nuförtiden.

Drycker och snacks ställs fram på ett gående bord där ni förser er själva med det ni önskar.

I och med att ni bakar "omgångsvis", så är detta ett trevligt inslag som uppskattas mycket av deltagarna.

Presentkasse med utvalda godbitar från Gränna med omnejd är också ett uppskattat inslag som uppskattas mycket av deltagarna. Alla får med sig en innan de lämnar Polkapojkarna. Det är som "löken på laxen" vid avslutningen på aktiviteten. Presentkassen har ett värde på ca 175-200kr och ingår i priset.

Vi lovar många glada skratt och en oförglömlig kväll i vår gemytliga atmosfär. Det blir dessutom en hel del egentillverkade grisar (en smak) för varje deltagare att ta med sig hem.

Denna aktivitet sker i samarbete med Polkapojkarna

TEAMKAMPEN

Teamkampen är en lagaktivitet med riktigt bra och roliga samarbetsövningar, som kräver ett stort engagemang av alla lagmedlemmar om de ska ha en chans att vinna. Vi lovar att det blir många skratt på vägen!

Många kunder efterfrågar aktiviteter där man möter på grupparbete genom olika slags samarbetsövningar under lättsamma former. Teamkampen är precis det – en aktivitet där gruppen skall ha en kul stund tillsammans, samtidigt som de måste samarbeta på ett bra och effektivt sätt för att nå det gemensamma målet - att vinna tävlingen! Två eller fler lag tävlar mot varandra i att lösa olika typer av samarbetsövningar så snabbt och rätt som möjligt.

Några exempel på grenar i Teamkampen:

Plankan Gruppen tar plats på en upphöjd planka i en bestämd ordning. Uppgiften är sedan att byta platser enligt givna instruktioner utan att någon i laget tar stöd på marken.

Nätet Det klassiska spindelnätet. Här gäller det för gruppen att lyckas föra lagmedlemmarna genom så många som möjligt av nätets rutor utan att nätet vidrörs.

Vippbrädan Här gäller det för gruppen att ta sig upp och stå på, och sedan kliva av, en gungbräda. Problemet är att ingen av brädans ändar får vidröra marken.

Kvadraten Med förbundna ögon ska hela laget samtidigt med hjälp av ett rep bilda en kvadrat utan någon extern hjälp.

Program och grenar anpassas dock efter säsong och väder. Skillnader kan därför förekomma.

Aktiviteten kan anpassas efter olika syften och grupper, det som dock alltid ligger till grund är en hög grad av engagemang hos deltagarna. Aktiviteten passar utmärkt för de allra flesta grupper då den inte är speciellt fysiskt krävande.

Denna aktivitet sker i samarbete medAktivgruppen

TRÄNA PÅ VISINGSÖ

Instruktören Cecilias främsta styrka är att hon alltid lyckas få deltagarna att glömma bort hur jobbigt och tufft ett träningspass kan vara. Träning ska nämligen vara både roligt och effektivt.

På Visingsö finns de bästa förutsättningarna för funktionell träning ute i den vackra naturen året om. Vi har alltid stort fokus på samarbete och gemenskap på träningspassen och nivån anpassas så att alla kan vara med efter egna förutsättningar oavsett tidigare erfarenheter och nivå.

Finns det önskemål om någon specifik inriktning eller att ska vara träning inomhus löser vi självklart detta.

Cecilia har många olika utbildningar i bagaget inom träning, ledarskap, folkhälsa, funktionell biomekanik och fysiologi samt över 20 års erfarenhet och instruktörsutbildningar av olika slag, bland annat inom cirkelträning, funktionell styrka, TRX, löpträning, fysträning för idrottslag, tävlingsgymnastik, lekgymnastik samt barnvagns- och familjeträning.

Denna aktivitet sker i samarbete med Camp Visingsö

YOGA PÅ VISINGSÖ

Mjuk inkännande yoga, med mycket fokus på avslappning och och våran andning, alltså en långsam djup andning . I dagens vardagliga situationer under stress o press på arbete, hemma o fritid kortandas vi ofta bara en bit ner i bröstet. Våra muskler, hjärta blir då dåligt syresatta och vi får med tiden värk och spänningar i vår kropp. Vi ligger också längre i positionerna som gör att vi tänjer ut bindväven som omsluter våra muskler.

Så välkomna på 60 minuters skön Softyoga, inga stående positioner bara sittande o liggande. Alla kan vara med!!